Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas20 min.
- Počet porcií 2
- Alergény1., ( + pozor na zloženie rastlinného syra )
- Kuchyňa
- Súčasná
- Typ jedla
Ingrediencie
- 1 francúzska bageta
- ½ červenej alebo žltej papriky
- 12 vykôstkovaných zelených olív
- 70 – 80 g rastlinného syra
- 70 g kečupu alebo paradajkovej omáčky
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušenej bazalky
- Mleté čierne korenie
Doplnky
- Čili vločky
Postup
1
Rúru predhrejeme na 200 °C.
2
Olivy nakrájame na kolieska, papriku na malé kúsky.
3
Bagetu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu rozdelíme na ďalšie dva kusy.
4
Každý kus potrieme vrstvou kečupu, posypeme rastlinným syrom a obložíme olivami a kúskami papriky.
5
Posypeme oreganom, bazalkou, čiernym korením a čili vločkami.
6
Pečieme približne 12 minút.
7
Podávame ozdobené lístkami čerstvej bazalky.