Vyhľadať

Zapekané bagetky so syrom a olivami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas20 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1., ( + pozor na zloženie rastlinného syra )

Ingrediencie

  • 1 francúzska bageta
  • ½ červenej alebo žltej papriky
  • 12 vykôstkovaných zelených olív
  • 70 – 80 g rastlinného syra
  • 70 g kečupu alebo paradajkovej omáčky
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • Mleté čierne korenie

Doplnky

  • Čili vločky

Postup

1

 Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

Olivy nakrájame na kolieska, papriku na malé kúsky.

3

Bagetu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu rozdelíme na ďalšie dva kusy.

4

Každý kus potrieme vrstvou kečupu, posypeme rastlinným syrom a obložíme olivami a kúskami papriky.

5

Posypeme oreganom, bazalkou, čiernym korením a čili vločkami.

6

Pečieme približne 12 minút.

7

Podávame ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

Páči sa? Zdieľajte!