- 15. júla 2019
- Čas prípravy35 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Predjedlo
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Varenie
- Pečenie
- Vhodné pre typy stravy
- Bezlepková diéta
Ingrediencie
- 1 čl olivového oleja
- 1 portobello šampiňón (na plnku)
- 1/2 cibule
- 4 veľké portobello šampiňony (na plnenie)
- čili
- 2 pl sójovej omáčky
- 1/2 hrnčeka šošovice
- 1/2 konzervy krájaných paradajok
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- 3 väčšie zemiaky
Postup
Na olivovom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a 1 portobello rozkrájané na malé kúsky. Keď sa hríby a cibuľa orestujú, pridáme krájané paradajky, šošovicu, ochutíme koreninami, mierne podlejeme vodou a necháme variť na miernom ohni, kým sa šošovica neuvarí. Dávame pozor, aby nám zmes neprihorela, sem-tam premiešame a prípadne ešte podlejeme vodou.
Zo zvyšných portobello odstránime hlúbik umyjeme ich, jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme postáť približne 5 minút.
Hríby plníme pripravenou šošovicovo-paradajkovou zmesou a následne vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme približne 7 minút.
Servírujeme zdobené s čerstvou vňaťou a osolenými zemiakmi uvarenými v šupke rozkrojenými na polovicu alebo upečenými v rúre na mesiačiky.
*Pri bezlepkovej diete si overte zloženie ingrediencií. Niektoré sójové omáčky obsahujú lepok.