Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy15 min.
- Tepelná úprava1 hod. 5 min.
- Celkový čas1 hod. 20 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1, 6
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 ks údenej Klobane
- 1 kg zemiakov
- 100 g nastrúhaného rastlinného syra
- 250 ml sójovej smotany
- 3,5 PL cícerovej múky
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- Olej na vymastenie formy
Doplnky
- Zavárané uhorky
Postup
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Cícerovú múku roztrepeme v sójovej smotane a odložíme bokom.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4-5 mm hrubé kolieska.
Klobaňu taktiež nakrájame na kolieska.
Kruhovú formu vymastíme olejom.
Na spodok formy uložíme vrstvu zemiakov. Osolíme, okoreníme a prelejeme trochou smotany.
Zopakujeme.
Po dvoch vrstvách zemiakov uložíme vrstvu Klobane a pokračujeme ďalšou zemiakovou vrstvou preliatou smotanou.
Keď minieme všetky zemiaky a Klobaňu, prelejeme zvyškom smotany, prekryjeme alobalom a pečieme 50 minút.
Alobal odstránime, posypeme nastrúhaným rastlinným syrom a necháme zapekať ďalších 15 minút.
Podávame s kyslou uhorkou.