- 1 väčšia zelená paprika
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 konzerva cíceru
- 4 pl kečupu
- čili/omáčka Sriracha
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
- pomarančová kôra
- voda
- 1/2 hrnčeka ryže/alebo inej obilniny (príloha)
1. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, papriku na menšie pásiky a paradajku na kocky.
2. Cibuľu restujeme na rozpálenom oleji do mäkka. Po zmäknutí pridáme cesnak, zvyšnú zeleninu a scedenú, premytú fazuľu aj cícer.
3. Zmes na panvici podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a restujeme.
4. Keď je paprika zmäknutá, pridáme kečup, srirachu, trochu cukru a posypeme postrúhanou pomarančovou kôrou. Premiešame, podľa potreby ešte podlejeme vodou a ešte restujeme približne 10 minút.
5. Hotové podávame s ryžou alebo inou obilninou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.