fbpx

Chleba v „nevajci“

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 1 konzerva cíceru (cícerovú vodu budeme tiež potrebovať)
  • čierna soľ
  • kurkuma
  • mleté čierne korenie
  • 4-6 krajcov chleba
  • 1 pl hladkej múky
  • chlieb
  • kečup (voliteľné)
  • 1 menšia cibuľa (voliteľné)

Postup

1

Konzervu cíceru aj s vodou dáme do misky spolu s čiernou soľou, kurkumou, korením, múkou a vymixujeme ponorným mixérom.

2

Krajce chlebíku v cestíčku namočíme z oboch strán a vyprážame vo väčšej vrstve rozpáleného oleja.

3

Podávame s kečupom a nadrobno nakrájanou cibuľou.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

One Response

  • […] Postup je veľmi jednoduchý. Ak máme elektrický šľahač, šľaháme s ním v miske aquafabu približne 10-15 minút, až do bodu, kedy bude pevne držať tvar. Ak šľahač nemáme, postačí aj obyčajná metlička, s ktorou však celý postup bude trvať trochu dlhšie a bude samozrejme aj náročnejší. Vieme však dosiahnuť rovnaký výsledok. Následne vieme s penou pracovať rovnako ako s bielkovým snehom – primiešavať do krémov, ako v prípade tvarohového koláča, alebo ho spracovávať aj samostatne, napríklad na makrónky alebo kokosové pusinky. Dá sa použiť aj na slano, napríklad na legendárny chleba vo vajíčku. […]

Comments are closed.