fbpx

Chilli-sin-carne

  • 1 väčšia zelená paprika
  • 1 paradajka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 konzerva cíceru
  • 4 pl kečupu
  • čili/omáčka Sriracha
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • pomarančová kôra
  • voda
  • 1/2 hrnčeka ryže/alebo inej obilniny (príloha)

1. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, papriku na menšie pásiky a paradajku na kocky.

2. Cibuľu restujeme na rozpálenom oleji do mäkka. Po zmäknutí pridáme cesnak, zvyšnú zeleninu a scedenú, premytú fazuľu aj cícer.

3. Zmes na panvici podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a restujeme.

4. Keď je paprika zmäknutá, pridáme kečup, srirachu, trochu cukru a posypeme postrúhanou pomarančovou kôrou. Premiešame, podľa potreby ešte podlejeme vodou a ešte restujeme približne 10 minút.

5. Hotové podávame s ryžou alebo inou obilninou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin