fbpx

Gado gado

gado gado
  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas30 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény 5, 6
  • Kuchyňa
    • Indonézia
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

Šalát

  • 2 marinované tofu
  • 1 hrsť šalátu
  • 3 reďkovky
  • 3 zemiaky
  • 1 uhorka
  • 2 mrkvy
  • 150 g fazuľových luskov
  • 150 g brokolice
  • 150 g kukurice
  • 1 PL rastlinného oleja
  • mungo klíčky

Omáčka

  • 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku
  • 100 g arašidového masla
  • 15 ml sójovej omáčky
  • 50 ml vody
  • 1-2 PL chilli pasty – sambal oelek
  • 1 ČL javorového sirupu alebo kokosového cukru
  • ½ ČL soli
  • šťava z 2 limetiek

Doplnky

  • čerstvé chilli
  • arašidy

Postup

1

Zemiaky uvaríme v šupke.

2

Kukuricu, brokolicu a lusky uvaríme v pare alebo podusíme na panvici.

3

Mrkvy nakrájame na tenké slížiky, reďkovky na kolieska. Šalát, uhorku a uvarené zemiaky na menšie kusy.

4

Tofu nakrájame na trojuholníky.

5

Kúsky tofu opečieme na oleji na panvici.

6

Všetky ingrediencie na omáčku spolu zmiešame.

7

Pripravenú zeleninu a tofu rozdelíme na 3 taniere a podávame s omáčkou posypanou arašidmi a čerstvým chilli.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter