Vyhľadať

Granadír

  • 100 g bezvaječných cestovín (ideálne fliačky)
  • 3 zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • kyslá uhorka (ako obloha)

1. Zemiaky ošúpeme, následne ich nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.

2. Do druhého hrnca dáme zovrieť vodu, vhodíme do nej fliačky, soľ a pár kvapiek oleja.

3. Počas varenia fliačkov a zemiakov si nakrájame cibuľu nadrobno. Cibuľu orestujeme do zlatista na rozpálenom oleji na panvici. Keď sa sfarbí, stiahneme ju z ohňa a pridáme mletú červenú papriku. Panvicu dáme späť na malý plameň a miešame ešte 15 sekúnd.

4. Uvarené zemiaky zlejeme a mierne popučíme. Uvarené fliačky zas precedíme cez sitko. Zemiaky a fliačky dáme do jedného hrnca, kde prisypeme aj pripravenú cibuľu s červenou paprikou. Všetko osolíme, okoreníme, poriadne zamiešame a keď sa nám zdá granadír suchý, pridáme pár lyžíc oleja.

5. Podávame s kyslou uhorkou.

Páči sa? Zdieľajte!