- 100 g bezvaječných cestovín (ideálne fliačky)
- 3 zemiaky
- 1 menšia cibuľa
- mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- kyslá uhorka (ako obloha)
1. Zemiaky ošúpeme, následne ich nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
2. Do druhého hrnca dáme zovrieť vodu, vhodíme do nej fliačky, soľ a pár kvapiek oleja.
3. Počas varenia fliačkov a zemiakov si nakrájame cibuľu nadrobno. Cibuľu orestujeme do zlatista na rozpálenom oleji na panvici. Keď sa sfarbí, stiahneme ju z ohňa a pridáme mletú červenú papriku. Panvicu dáme späť na malý plameň a miešame ešte 15 sekúnd.
4. Uvarené zemiaky zlejeme a mierne popučíme. Uvarené fliačky zas precedíme cez sitko. Zemiaky a fliačky dáme do jedného hrnca, kde prisypeme aj pripravenú cibuľu s červenou paprikou. Všetko osolíme, okoreníme, poriadne zamiešame a keď sa nám zdá granadír suchý, pridáme pár lyžíc oleja.
5. Podávame s kyslou uhorkou.