- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1/2 červenej kápie
- mleté čierne korenie
- 4 menšie šampiňóny
- 1 paradajkový pretlak
- mletá červená paprika (ideálne údená)
- petržlenová vňať
- 1 konzerva cíceru
- soľ
- cukor
- limetková šťava z 1/2 limetky
- olivy
- hrianky (odporúčame celozrnné)
1. Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak zľahka orestujeme na rozpálenom oleji.
2. Pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny, nadrobno nakrájanú polovicu kápie a restujeme do zmäknutia.
3. Do orestovanej zeleniny vlejeme pretlak, cícer, ochutíme soľou, mletou paprikou, korením, trošku osladíme cukrom a pridáme zopár kvapiek limetkovej šťavy. Za občasného miešania povaríme, podľa potreby podlejeme vodou.
4. Hotové odstavíme, necháme mierne vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme hrianky, na ktoré zmes následne servírujeme. Zdobíme petržlenovou vňaťou s nakrájanými malými kolieskami olív.