Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava20 min.
- Celkový čas30 min.
- Počet porcií 5
- Alergény9, (s pečivom 1)
- Kuchyňa
- Marocká
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Polievka
Ingrediencie
- 400 g cíceru z konzervy/uvareného cíceru
- 700 g nasekaných paradajok v konzerve
- 150 g šošovice
- 8 dl zeleninového bujónu/vývaru
- 1 nožička stopkového zeleru
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 3 PL nasekaného petržlenu
- 3 PL nasekaného koriandra
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1/2 ČL červenej papriky
- 1 ČL rímskeho kmínu
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 ČL soli
- štipka škorice
Doplnky
- citrónová šťava
- pečivo
Postup
1
Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na malé kúsky.
2
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pripravenú zeleninu.
3
Zasypeme škrobom.
4
Vlejeme paradajky v konzerve, pridáme cícer, šošovicu a všetky korenia, okrem petržlenu a koriandra.
5
Podlejeme zeleninovým bujónom/vývarom.
6
Keď začne šošovica mäknúť, pridáme petržlen a koriander.
7
Po uvarení šošovice hrniec odstavíme z plameňa a časť polievky rozmixujeme tyčovým mixérom.
8
Môžeme podávať s pečivom a dochutiť citrónovou šťavou.