fbpx

Šalát s ružičkovým kelom

  • 10 ks ružičkového kelu
  • 1 cvikla (dá sa kúpiť už uvarená)
  • 1/2 väčšieho jablka 
  • 1 mrkva
  • citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 3 pl tahini
  • 3 pl javorový sirup
  • 2 pl slnečnicových semienok
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2  konzervy cíceru

1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Ružičkový kel očistíme (odrežeme spodky) a rozkrojíme na polky alebo štvrťky. Dáme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, premiešame a môžeme vložiť do vyhriatej rúry zhruba na 15 minút.

2. Cviklu a jablko nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na najhrubšom strúhadle.

3. Pripravíme si dresing z tahini, javorového sirupu a citrónovej štavy. Pomer tahini : javorový sirup je 1:1. Všetko spolu premiešame a zalejeme dresingom.

4. Ako posledné si na suchej panvici opečieme slnečnicové semienka a šalát nimi posypeme.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter