fbpx

Mock-duck knedlo zelo

Mock-duck:
  • 1 konzerva mock duck (falošnej kačky) alebo iná rastlinná alternatíva mäsa (napr. pšeničná bielkovina seitan)
  • cukor
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1/2 pomaranča
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dusená kapusta:

  • 1/4 veľkej hlavy kapusty (červenej alebo bielej)
  • 1/2 cibule
  • cukor
  • mletá rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • voda
  • olej
  • ocot/citrónová šťava

Knedľa:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/3 kocky droždia
  • 1/2 hrnčeka rastlinnéhej alternatívy mlieka
  • soľ
  • cukor

1. Najskôr si pripravíme domácu knedľu. Vo veľkej miske zmiešame polku vlažného rastlinného mlieka s rozdrobeným droždím, štipkou cukru a 1 pl múky. Jemne premiešame, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút pracovať, kým nám nevznikne kvások.

2. Kvások vmiešame do zvyšku múky, pridáme zvyšok rastlinného mlieka, 1 čl soli a počas približne 10 minút miesenia vypracujeme na nelepivé cesto. To následne necháme v zakrytej miske kysnúť približne 40-60 minút na teplom mieste, až do zdvojnásobenia objemu.

3. Cesto opäť krátko premiesime a necháme ešte 5-10 minút pracovať zakryté na doske. Následne ho naporcujeme a vložíme do vymasteného parného hrnca, kde ho necháme pariť sa 20-25 minút.

4. Konzervu falošnej kačky čiastočne zlejeme z vody a preklopíme do uzatvárateľnej misky. Ochutíme potrebnými koreninami, pridáme sójovú omáčku a pomarančovú šťavu. Premiešame, uzavrieme a necháme v chladničke odležať aspoň 45min. 

5. Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme ju do zlatista. Pridáme nakrájanú kapustu na požadovanú veľkosť pásikov, podlejeme ju vodou, ochutíme rascou, korením, soľou, cukrom  a dusíme. Počas dusenia miestami skontrolujeme, premiešame a v prípade potreby podlejeme ešte trochou vody. Po zmäknutí dochutíme octom a prípadne aj inými koreninami.

6. Marinovanú falošnú kačku vložíme na rozpálený olej a restujeme do zhnednutia. Občas premiešame a podlejeme troškou vody, aby sme zabránili vysušeniu.

7. Podávame s čerstvou knedľou a podusenou kapustou.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin