Zemiakový šalát s hlivovou „rybou“

(recept na dve porcie)

„Ryba“:
  • 1 balenie hlivy ustricovej  (300g)
  • riasa nori (plátky)
  • 4 pl hladkej múky
  • strúhanka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
Zemiakový šalát:
  • 4 zemiaky
  • 1/2 sojanézy
  • 2 biele rastlinné jogurty
  • 3 kyslé uhorky
  • 1/3 hrnčeka šťavy z kyslých uhoriek
  • 1/2 konzervy kukurice
  • 1/2 konzervy hrášku
  • čierna soľ
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1-2 čl cukru
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku

1. Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú hotové, vodu z nich zlejeme a dáme zachladiť do studenej vody. Následne ich ošúpeme a pretlačíme cez sieťkové pretláčadlo do veľkej misy.

2. Uhorky, cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kocky a vhodíme ich do misy. Taktiež pridáme ostatné ingrediencie ako hrášok, kukuricu, polku sojanézy, rastlinné jogurty a uhorkovú šťavu. Šalát ochutíme soľou, štipkou čiernej soli na „vajíčkové“ dochutenie, korením a cukrom podľa potreby. Šalát dáme zachladiť do chladničky.

3. Následne si pripravíme „rybu“. Hlivu nakrájame na plátky a pripravíme si dve misky na obaľovanie. Do prvej si dáme múku s vodou, aby sme dosiahli horčicovú konzistenciu, trochu ju osolíme. Do druhej nádoby pridáme strúhanku. Nori plátky mierne namočíme a nakrájame na hrubé pásy, do ktorých hlivu zabalíme. Ak sa riasa roztvára, môžeme ju k hlive pripevniť pomocou špáradiel.

4. Obalenú hlivu v nori riase namáčame do múkovej zmesi, následne do strúhanky a v rozpálenej vrstve oleja vyprážame. Na tanier si rozložíme viac vrstiev servítok, na ktoré ukladáme vypraženú hlivu, aby z nej odkvapkal prebytočný olej.

5. Podávame so zachladeným zemiakovým šalátom.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter