Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava25 min.
- Celkový čas35 min.
- Počet porcií 2
- Alergény 1, 6/8 (Podľa použitého rastlinného jogurtu alebo smotany), 11
- Kuchyňa
- Stredný východ
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Pečenie
- Tags
Ingrediencie
- ½ červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g konzerva ciceru
- 100 g varenej cvikle
- 5 PL celozrnnej pšeničnej múky
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- ½ ČL prášku do pečiva
- 1 ČL mletého koriandra
- 1 ČL rímskeho kmínu
- hrsť čerstvého petržlenu
- sezamové semienka
- šťava z ½ citróna
- soľ
- olej na potretie
DOPLNKY
- čerstvý petržlen
- arabský chlieb
- paradajky
- uhorka
- rastlinná smotana / nesladený rastlinný jogurt / hummus
Postup
1
Rúru predhrejeme na 200 ˚C.
2
Všetky ingrediencie okrem sezamu a oleja rozmixujeme.
3
Z pripravenej zmesi rukami formujeme guličky, ktoré obalíme sezamovými semienkami a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4
Každú guličku potrieme olejom a pečieme 25-30 min.
5
Podávame s čerstvou zeleninou, arabským chlebom a dipom.