- 50 g quinoi
- 75 g hnedých šampiňónov
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 25 g ovsených vločiek (jemných)
- 75 g nastrúhanej červenej repy
- 1 čl škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
- grilovacie korenie
- soľ, čierne korenie
- 5 ml olivového oleja
- horčica
- ľadový šalát, paradajka, kyslá uhorka
- žemle na burgre
1. Quinou uvaríme podľa návodu. Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, grilovacie korenie, čierne korenie a necháme dusiť približne 10 minút.
2. Zmes dáme do mixéra, pridáme ostatné suroviny (quinoa, ovsené vločky, červenú repu, škrob, 1 strúčik cesnaku) a rozmixujeme. Hmotu dochutíme soľou a korením podľa potreby. Z hmoty formujeme burgrové plátky „mäsa“ (z uvedeného množstva by mali vyjsť cca 3-4 kúsky).
3. Burgrové „mäso“ dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie na 180 stupňov, cca 10 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 10 minút.
4. Žemľu prerežeme, potrieme horčicou, naukladáme do nej ľadový šalát, paradajku, burgrové „mäso“, kyslú uhorku a na to dáme druhú polku žemle.