Vyhľadať

Quinoa burger

  • 50 g quinoi
  • 75 g hnedých šampiňónov
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 25 g ovsených vločiek (jemných)
  • 75 g nastrúhanej červenej repy
  • 1 čl škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
  • grilovacie korenie
  • soľ, čierne korenie
  • 5 ml olivového oleja
  • horčica
  • ľadový šalát, paradajka, kyslá uhorka
  • žemle na burgre

1. Quinou uvaríme podľa návodu. Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, grilovacie korenie, čierne korenie a necháme dusiť približne 10 minút.

2. Zmes dáme do mixéra, pridáme ostatné suroviny (quinoa, ovsené vločky, červenú repu, škrob, 1 strúčik cesnaku) a rozmixujeme. Hmotu dochutíme soľou a korením podľa potreby. Z hmoty formujeme burgrové plátky „mäsa“ (z uvedeného množstva by mali vyjsť cca 3-4 kúsky).

3. Burgrové „mäso“ dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie na 180 stupňov, cca 10 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 10 minút.

4. Žemľu prerežeme, potrieme horčicou, naukladáme do nej ľadový šalát, paradajku, burgrové „mäso“, kyslú uhorku a na to dáme druhú polku žemle.

Páči sa? Zdieľajte!