(množstvo na jeden plech)
- 3 hrnčeky špaldovej múky
- 1,5 hrnčeka rastlinného mlieka
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- soľ
- bobuľové ovocie podľa preferencie (lepšie je voliť kyslasté)
- 1 čl rastlinného margarínu
- 2 pl kakaa
1. Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Plech vymastíme rastlinným margarínom.
2. Múku zmiešame s cukrom, štipkou soli a kypriacim práškom. Následne pridáme mlieko a olej a vymiešame si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej časti primiešame kakao, aby sme dosiahli dvojfarebnú bublaninu.
3. Po celej ploche plechu lejeme obe časti cesta naraz, aby sme vytvorili mramorové sfarbenie.
4. Skontrolujeme či je cesto nanesené na plechu rovnomerne a roztrúsime naň pripravené umyté alebo rozmrazené ovocie.
5. Takto pečieme približne 25 minút. Bublaninu kontrolujeme. Koláčik je hotový, keď doň vpichneme špáradlo, ktoré ostane po vytiahnutí z koláča čisté.