Vyhľadať

Rastlinné plnené cestovinové mušle

(recept na dve porcie)

  • 1 menší karfiol
  • 250 ml rastlinného mlieka
  • 15 g lahôdkového droždia
  • 0,5 dcl bieleho suchého vína
  • citrónová šťava z ½ citróna
  • sušený cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 180 g bazalkového tofu
  • 1 cibuľa
  • 3-4 hrnčeky mladého špenátu
  • 250 g cestovinových mušlí
  • 2-3 konzervy krájaných paradajok
  • sušená/čerstvá bazalka
  • cukor
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej

1. Cestoviny uvaríme podľa postupu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a odložíme ich bokom.

2. Karfiol si rozdrobíme na ružičky, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Uvarený karfiol dáme do mixéra aj s ostatnými ingredienciami – rastlinné mlieko, na kocky nakrájané tofu, lahôdkové droždie, sušený cesnak, soľ, korenie, citrónovú šťavu – a vymixujeme do hladka.

3. Na panvici si orestujeme polku nadrobno nakrájanej cibule. Keď zmäkne, pridáme do panvice premytý mladý špenát, víno, štipku soli a chvíľu restujeme.

4. Keď sa začne špenát scvrkávať, prilejeme do panvice karfiolovo-tofu zmes a na ohni prevaríme približne 4 minúty.

5. Druhú polku nadrobno nakrájanej cibule a cesnak osmažíme na oleji v malom hrnci a restujeme do zmäknutia. Následne pridáme konzervy krájaných paradajok, ochutíme bazalkou, soľou, korením, štipkou cukru, premiešame a privedieme k varu.

6. Omáčku vylejeme do olejom potretej zapekacej misy (asi polku konzervy pretlaku necháme v miske zvlášť).

7. Cestovinové mušle naplníme karfiolovo-tofu zmesou, vložíme do paradajkovej omáčky do zapekacej misy. Na záver cestoviny z vrchu mierne polejeme zvyškom paradajkovej omáčky.

Páči sa? Zdieľajte!