- 10 ks ružičkového kelu
- 1 cvikla (dá sa kúpiť už uvarená)
- 1/2 väčšieho jablka
- 1 mrkva
- citrónová šťava z 1/2 citróna
- 3 pl tahini
- 3 pl javorový sirup
- 2 pl slnečnicových semienok
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1/2 konzervy cíceru
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Ružičkový kel očistíme (odrežeme spodky) a rozkrojíme na polky alebo štvrťky. Dáme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, premiešame a môžeme vložiť do vyhriatej rúry zhruba na 15 minút.
2. Cviklu a jablko nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na najhrubšom strúhadle.
3. Pripravíme si dresing z tahini, javorového sirupu a citrónovej štavy. Pomer tahini : javorový sirup je 1:1. Všetko spolu premiešame a zalejeme dresingom.
4. Ako posledné si na suchej panvici opečieme slnečnicové semienka a šalát nimi posypeme.