Praženica s aquafabou

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 1 kocka bieleho tofu
  • „aquafaba“ (nálev z 1 konzervy cíceru)
  • čierna soľ
  • mleté čierne korenie
  • lahôdkové droždie
  • kurkuma
  • avokádo/uhorka/pór
  • pečivo (odporúčame celozrnné)

Postup

1

Vidličkou roztlačíme tofu a zamiešame ho s korením, čiernou soľou, lahôdkovým droždím a kurkumou.

2

Zvlášť si metličkovým mixérom vyšľaháme z cícerovej vody tuhý sneh. Keďže použijeme iba cícerovú vodu, samotný cícer si odložíme do chladničky/mrazničky a použijeme ho do iných receptov.

3

Tofu zmes zľahka premiešame s vyšľahaným cícerovým snehom a vhodíme na rozpálený olej, kde zmes restujeme približne 5-8 minút.

4

Podávame so zeleninovým obložením alebo čerstvým pečivom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter