- 2 veľké sladké zemiaky batáty (cca 450 g )
- 1 pl rastlinného masla
- soľ
- mletý muškátový oriešok
- 15 menších šampiňónov
- 1 hrnček strúhanky
- čierne mleté korenie
- 4 pl múky
- voda
- 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
1. Batáty si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Následne ich v hrnci vo vode uvaríme so štipkou soli.
2. Šampiňóny si ošúpeme, umyjeme a necháme odkvapkať.
3. Múku so soľou, korením a vodou zamiešame tak, aby vznikla hmota podobná hustote palacinkového cesta.
4. Šampiňóny obaľujeme v ochutenom múkovom “cestíčku” a strúhanke v tomto poradí.
5. Vyprážame vo vrstve rozohriateho oleja a vypražené ukladáme na tanier vystlaný hrubou vrstvou servítok na vsiaknutie prebytočného oleja
6. Uvarené batáty zlejeme z vody, roztlačíme a vymiešame s rastlinným maslom, rastlinným mliekom a muškátovým orieškom na hladkú kašu.