Vyhľadať

Vyprážané šampiňóny s batátovou kašou

  • 2 veľké sladké zemiaky batáty (cca 450 g )
  • 1 pl rastlinného masla
  • soľ
  • mletý muškátový oriešok
  • 15 menších šampiňónov
  • 1 hrnček strúhanky
  • čierne mleté korenie
  • 4 pl múky
  • voda
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka

1. Batáty si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Následne ich v hrnci vo vode uvaríme so štipkou soli.

2. Šampiňóny si ošúpeme, umyjeme a necháme odkvapkať.

3. Múku so soľou, korením a vodou zamiešame tak, aby vznikla hmota podobná hustote palacinkového cesta.

4. Šampiňóny obaľujeme v ochutenom múkovom “cestíčku” a strúhanke v tomto poradí.

5. Vyprážame vo vrstve rozohriateho oleja a vypražené ukladáme na tanier vystlaný hrubou vrstvou servítok na vsiaknutie prebytočného oleja

6. Uvarené batáty zlejeme z vody, roztlačíme a vymiešame s rastlinným maslom, rastlinným mliekom a muškátovým orieškom na hladkú kašu.

Páči sa? Zdieľajte!