- 5 zemiakov
- 1 cibuľa
- 2/3 klobane (rastlinná klobása)
- mleté čierne korenie
- soľ
- údená mletá červená paprika
- korenie na pečené zemiaky/grilovacie korenie
- olej
- 1 rastlinná smotana na varenie
- 1 pl lahôdkové droždie
1. Očistené a umyté zemiaky nakrájame na krúžky alebo kocky podľa vlastnej chuti a preferencií. Tak isto nakrájame aj cibuľu.
2. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Rastlinnú smotanu vymiešame s lahôdkovým droždím, štipkou soli a korením. Zemiaky posypeme grilovacím korením, polejeme trochou oleja a poriadne premiešame.
3. V tomto kroku vymastíme plech olejom a vrstvíme ochutené zemiaky, kúsky cibule a klobane. Vložíme do rúry na 25 minút, keď sú zemiaky takmer upečené. Plech vyberieme a celý povrch zemiakov polejeme ochutenou rastlinnou smotanou a ešte dáme zapiecť na približne 10 minút.