Zapekané klobaňové zemiaky

  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2/3 klobane (rastlinná klobása)
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • údená mletá červená paprika
  • korenie na pečené zemiaky/grilovacie korenie
  • olej
  • 1 rastlinná smotana na varenie
  • 1 pl lahôdkové droždie

1. Očistené a umyté zemiaky nakrájame na krúžky alebo kocky podľa vlastnej chuti a preferencií. Tak isto nakrájame aj cibuľu.

2. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Rastlinnú smotanu vymiešame s lahôdkovým droždím, štipkou soli a korením. Zemiaky posypeme grilovacím korením, polejeme trochou oleja a poriadne premiešame.

3. V tomto kroku vymastíme plech olejom a vrstvíme ochutené zemiaky, kúsky cibule a klobane. Vložíme do rúry na 25 minút, keď sú zemiaky takmer upečené. Plech vyberieme a celý povrch zemiakov polejeme ochutenou rastlinnou smotanou a ešte dáme zapiecť na približne 10 minút.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter