Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy15 min.
- Tepelná úprava25 min.
- Celkový čas40 min.
- Alergény6 (podľa použitej smotany)
- Kuchyňa
- Maďarská
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 400 g zaváraného cíceru (540 g aj s nálevom)
- 400 g krájaných, lúpaných paradajok
- 200 ml sójovej smotany (napr. K-take it veggie)
- 3 červené papriky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL pikantnej mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- olej
- petržlenová vňať
- Cícer môžete použiť aj sušený, ktorý je ale potrebné vopred namáčať vo vode 8-12 hodín a potom variť do zmäknutia (cca. hodinu). Rýchlejší variant je s cícerom zaváraným. Na prípravu tohto jedla sa nám osvedčil cícer z Lidlu v jemne slanom náleve.
Postup
1
Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme mletú papriku a
necháme koreniny na minútku prevoňať.
2
Pridáme papriku nakrájanú na malé kúsky, podlejeme troškou vody a prikryjeme
pokrievkou. Necháme 5 – 7 minút podusiť do zmäknutia. Všetko z panvice zlejeme do
mixéra a premixujeme na kašu.
3
Do tohto základu pridáme lúpané paradajky, smotanu, cícer (môže aj s nálevom), dochutíme soľou a privedieme k varu. Nálev z cícera omáčku prirodzene zahustí.
4
Paprikáš servírujeme s haluškami alebo cestovinou.