- 1 cibuľa
- 3 zemiaky
- 1/2 balenia sójových kociek/1 údený tempeh
- 2 paradajky
- 2 papriky
- olej
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- majoránka
- mletá rasca
- čili
- 1,5 l vody
- chlieb
1. Najprv si pripravíme sójové kocky. Tie vložíme do misky, zalejeme ich vriacou vodou a ochutíme soľou a čiernym korením. Prekryjeme a necháme ich 15 minút postáť. Keď sú kocky mäkké, precedíme ich cez sitko a vytlačíme prebytočnú vodu.
2. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď sa cibuľa začína sfarbovať, pridáme sójové kocky a opekáme na miernom plameni. Občasne premiešame.
3. Pridáme nakrájané paradajky a papriku na malé pásiky alebo kocky, nadrobno nasekaný cesnak, rascu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Zamiešame, zalejeme vodou a privedieme k varu.
4. Popritom si ošúpeme zemiaky, ktoré následne nakrájame na kocky a pridáme do gulášu. Takto varíme ďalších približne 20 minút kým nám nezmäknú. Na záver podľa potreby ochutíme. Podávame s chlebom.