Guláš

  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 1/2 balenia sójových kociek/1 údený tempeh
  • 2 paradajky
  • 2 papriky
  • olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • majoránka
  • mletá rasca
  • čili
  • 1,5 l vody
  • chlieb

1. Najprv si pripravíme sójové kocky. Tie vložíme do misky, zalejeme ich vriacou vodou a ochutíme soľou a čiernym korením. Prekryjeme a necháme ich 15 minút postáť. Keď sú kocky mäkké, precedíme ich cez sitko a vytlačíme prebytočnú vodu. 

2. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď sa cibuľa začína sfarbovať, pridáme sójové kocky a opekáme na miernom plameni. Občasne premiešame.

3. Pridáme nakrájané paradajky a papriku na malé pásiky alebo kocky, nadrobno nasekaný cesnak, rascu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Zamiešame, zalejeme vodou a privedieme k varu.

4. Popritom si ošúpeme zemiaky, ktoré následne nakrájame na kocky a pridáme do gulášu. Takto varíme ďalších približne 20 minút kým nám nezmäknú. Na záver podľa potreby ochutíme. Podávame s chlebom.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter