- Čas prípravy15 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Mixér
- Smaženie
Ingrediencie
- 1 kocka bieleho tofu
- „aquafaba“ (nálev z 1 konzervy cíceru)
- čierna soľ
- mleté čierne korenie
- lahôdkové droždie
- kurkuma
- avokádo/uhorka/pór
- pečivo (odporúčame celozrnné)
Postup
1
Vidličkou roztlačíme tofu a zamiešame ho s korením, čiernou soľou, lahôdkovým droždím a kurkumou.
2
Zvlášť si metličkovým mixérom vyšľaháme z cícerovej vody tuhý sneh. Keďže použijeme iba cícerovú vodu, samotný cícer si odložíme do chladničky/mrazničky a použijeme ho do iných receptov.
3
Tofu zmes zľahka premiešame s vyšľahaným cícerovým snehom a vhodíme na rozpálený olej, kde zmes restujeme približne 5-8 minút.
4
Podávame so zeleninovým obložením alebo čerstvým pečivom.