Vyhľadať

Vanilková krupica s granátovým jablkom

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 1/2 granátového jablka
  • 1/2 hrnčeka krupice
  • 2,5 hrnčeka rastlinného vanilkového mlieka
  • vanilková aróma (iba ak sme použili obyčajné rastlinné mlieko)
  • vanilkový cukor
  • škorica (voliteľné)
  • oriešky podľa preferencie
  • cukor/agávový či javorový sirup (podľa potreby na dosladenie)

Postup

1

V hrnci si rozohrejeme rastlinné mlieko. Ošúpeme granátové jablko tak, aby ostala len jeho dužina bez šupiek.

2

Keď sa mlieko zohreje, za stáleho miešania pomaly prisypávame krupicu, aby sa nevytvorili hrudky.

3

Krupicu s mliekom miešame v hrnci až do zhustnutia, pridáme štipku soli a 1 čl vanilkovej arómy.

4

Podávame na tanieri posypané vanilkovým cukrom, prípadne aj škoricou, granátovým jabĺčkom a posekanými orieškami.

Páči sa? Zdieľajte!