- Čas prípravy15 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Raňajky
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 1/2 granátového jablka
- 1/2 hrnčeka krupice
- 2,5 hrnčeka rastlinného vanilkového mlieka
- vanilková aróma (iba ak sme použili obyčajné rastlinné mlieko)
- vanilkový cukor
- škorica (voliteľné)
- oriešky podľa preferencie
- cukor/agávový či javorový sirup (podľa potreby na dosladenie)
Postup
1
V hrnci si rozohrejeme rastlinné mlieko. Ošúpeme granátové jablko tak, aby ostala len jeho dužina bez šupiek.
2
Keď sa mlieko zohreje, za stáleho miešania pomaly prisypávame krupicu, aby sa nevytvorili hrudky.
3
Krupicu s mliekom miešame v hrnci až do zhustnutia, pridáme štipku soli a 1 čl vanilkovej arómy.
4
Podávame na tanieri posypané vanilkovým cukrom, prípadne aj škoricou, granátovým jabĺčkom a posekanými orieškami.