- Čas prípravy15 min.
- Tepelná úprava50 min.
- Celkový čas1 hod. 5 min.
- Kuchyňa
- Austrálska
- Typ jedla
- Raňajky
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 4 zrelé banány
- 200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- 50 g ovsených vločiek
- 50 g trstinového cukru
- 70 ml ryžového alebo iného rastlinného mlieka
- 50 ml kokosového oleja
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- horká čokoláda
- mandle
Postup
1
Zmiešame všetky sypké ingrediencie (okrem čokolády a mandlí).
2
Vymixujeme všetky tekuté ingrediencie a banány.
3
Vymixujeme všetko dohromady.
4
Do cesta vmiešame čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky.
5
Pekáč vymastíme kokosovým olejom a vylejeme doň cesto.
6
Na vrch postrúhame čokoládu a posypeme mandľami.
7
Pečieme pri 170°C cca. 50 minút. Pre kontrolu pichneme špáradlom do stredu chlebíka.
8
Krájame až keď chlebík úplne vychladne.